LIKE A MOVIE 🎥

 
 
 
 
Hej!
Tänkte berätta lite om hur det är här. Precis som rubriken är allt som i en film.
Kan börja med att det första man möts av på flygplatsen är toaleter som är jätte låga med en stor glipa i dörkanten. Alla som vill kolla in kan lätt göra det. Icke så bekvämt. Pecis som i filmer så har det sådana toa skydd som man sätter på kanten, utifall någon skulle vilja veta.
100 olika vattenkranar överallt, ibland blir man lite funderade över hur de funkar.
 
 
Varje gång hemtelifonen ringer så höra man röstmedelandet högt och tydligt över hela huset. 
Något jag tycker är jätte mysigt är brevbäraren här. Han kommer ner för backen med en bil med ingen dör. Hundarna vet exakt när han kommer och springer ut och in i bilen. Där har han hundgodis som han ger dem varje gång. Sedan går han bara in i farstukvisten och lämnar paketet. Alltid lika glad och hälsar. 
 
 
Som sagt i Usa så pratar man med allt och alla. Står man i kön i matt affären är det alltid någon som börjar prata med en eller i lekparken. Tycker någon att man har en fin tröja så säger de det. Mina hostföreldrars kompis körde tvärt över hela parkeringen för att stanna och säga hej och att det var kul att se mig igen.
Detta är något jag älskar! Själv har jag fått en tillsägelse av min familj att jag pratar alldeles för lite. Så nu är det bara att börja prata ;)
I sverige väntar man alltid på en fråga eller att man håller en konversation men här börjar man bara prata.
 
 
Fester, precis, precis som i filmer. Stora hus där alla springer runt med röda, stor muggar. Man får ett namn av någon som känner någon som står på listan, om inte annat kan man alltid smitta in bakvägen. Även här pratar man med allt och alla.
 
 
Prata aldrig om pengar när det gäller pengar för det sitter alltid en vid bordet som är miljonär. Penga skillnaden här är galen. Att människor kan känna så mycket utan att vara världskändisar.
 
 
Djur. Ja, det är ju inte älgar som springer runt direkt. Utanför dören har det sprungit förbi 3 prädjevargar 2 gånger. 5 min från huset där jag brukar hika kan man hitta Moutain lions. Skallerormar kan man hitta lite överallt när det är varmt ute. Vithajar, delfiner och sjölejon är ganska vanligt. Senaste stora hajattacken var föra året på sommaren. Men det står skylltar vid stranden att staten har fått mycket klagomål på degdjor som biter dem i vattnet. Hajar? Vi har även poison oak är en giftig planta som man får stora farliga utslag av. Vi har ganska stora spindlar här också. Tydligen han det bittas ganska hårt.
 
 
Människorna här är galna när det gäller säkerhet. Men tanke på hur många brott som sker om året här så är det, det ända man pratar om. Man måste nästan mossa korven innan barnet äter den för att den kan sätta den i halsen. Man lär sig jätte mycket. Dock kan jag ju tänka mig hur galen mina föräldrar tycker att jag är. 
 
 
Älskar traffiken här. Alla kör som galningar här så det är bara att köra som en galning själv. Nej då, men i sveriga har vi så mycket hårda regler vilket det inte är här. Här får man till exempel köra mot rött om man kör till höger. Går mycket snabbare på det sättet. Man måste ställa hjulen på sne om man ska parkera i en backe. Annars får man böter.
 
 
Mat. Det finns galet mycket mat här. Så mycket gott och konstigt. Till exempel har vi cookie butter här. Gott men konstigt. Sen har de hur mycket vegitariska saker här, vilket jag älskar!
 
 
Det ända man tänler på här är hur man kan bli bättre, vilken utbildning man ska gå och hur man känar pengar på bästa sett. I bland kan jag känna hur folk tittar konstigt när jag säger att jag inte vet vad jag vill bli och att jag inte tror att jag kommer gå på högskola. Folk accepterar det men det är fortfarande mer fokus på sådana saker.
De jobbar, har akteviteter hela tiden. Mina barn har inte så mycket, men min kompis barn. Herre GUD. 2 sporter varje dag efter skolan. Matcher på helgerna. + att det har en au pair att leka med där de inte gör något.
Här är det noga med att barn inte få ha det tråkigt, vilket vi är noga med här i sverige.
Sheena, dotter är alltid borta. Skola, åka till ställen efter skola för att plugga, voluntär arbete, jobba och åka med kompisar på saker när hon har tid. När jag kommer upp 8 på dagarna är hon alltid borta. 9-11 kommer hon oftast hem på kvällarna då det första hon gör är att sätta sig och plugga.
Vi är lata i Sverige;)
 
Kommer icke på dågot mer just nu.
Hörs igen snart.
 
 
Kram!
 
 
 
 
RSS 2.0